SECURITIES AND EXCHANGE COMMISSION OF PAKISTAN
SPECIALIZED COMPANIES DIVISION
POLICY, REGULATION AND DEVELOPMENT DEPARTMENT

SECP

No. SCD/AMCW/ 72/2014 September 10, 2014

Chief Executive Officer

~ Mutual Funds Association of Pakistan
207-209, 2nd Floor, Kassam Court Block 5

Clifton, Karachi

Subject: Requirements for Advertisement of Open-end Collective Investment Schemes

(CIS)

Dear Madam,

I am directed to refer to your email dated September 03, 2014 on the subject matter whereby
MUFAP has sought clarification regarding clause 16(iii) and clause 21 of the circular dated July
03, 2014 specifying requirements for Asset Management Companies to advertise CIS. The
clarification against relevant clauses is mentioned below:

Clause | Clarification

16.iii | It is clarified that “Since Inception for each financial year” shall be a single figure
——showing average annual return (geometric mean) including return of each

financial year since inception.

E.g Mutual Fund XYZ records the following returns:

Year Return
2000 10%
2001 15%
2002 12%
2003 8%

AAR =(Return1 x Return2 X Return3 X Return4)A4-1

AAR=10.95%

21. It is clarified that reference date for performance information can be last day of
month provided that NAV of a CIS is calculated for that particular day.

Please acknowledge receipt of this letter.

rs truly,

(Ra M\@wacha)

Director

NIC Building, Jinnah Avenue, Blue Area, Islamabad.
PABX: 9207091-4, Fax. No. 9218590



